Nieuws maart 2021

Het jaar 2021 is begonnen voor de Macina Foundation. Het jaar begon goed: de scholen zijn in januari weer heropend na maanden sluiting vanwege de COVID crisis. Wat ons betreft goed nieuws, want onderwijs is zo belangrijk. Dit betekent ook dat de kinderen weer toegang hebben tot de Macina computer labs aanwezig op hun school. 

Verder zijn er nieuwe ontwikkelingen rond de bouw van het ICT lab op de Belko Islamic school. Het lokaal is zo goed als af, alleen de computers moeten nog komen en aangesloten worden. Na de training voor de leraren, kan het lokaal worden geopend.

We hebben er ook weer een heel mooi nieuw project bij. Op een school in Jamasi met 600 dove en slechthorende leerlingen gaat de bouw van twee ICT labs beginnen. Het derde ICT lab komt op het Vocational trainingscenter in Kumasi, dit is een beroepsgerichte opleidingsinstituut voor doven en slechthorenden. Dit project is in samenwerking met Maxim Nyansa en SOPKO. 

Ten slotte hebben we bij Macina gemerkt dat andere scholen ons steeds vaker weten te vinden. Zo zijn er meerdere scholen, die ons hebben benaderd omdat ze hun leerlingen ook graag praktische computerlessen willen bieden. Dit is natuurlijk fantastisch, maar we vinden het belangrijk om eerst kritisch naar bepaalde zaken te kijken voordat we met een school gaan samenwerken. Zo beoordelen we onder andere of het bestuur van de school goed georganiseerd en betrouwbaar is, we kijken naar hoeveel kinderen er profijt van hebben en of het plan realistisch is.